2011.01.15. 20:00 teddike

Love and Other Drugs (Szerelem és más drogok)

Címkék: film 2011 love and other drugs 6 csillag kritika velemeny

Könnyed kikapcsolódás reményében, valamint a gyérnek mondható felhozatal miatt esett korábban a választás Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway közös filmjére. Az előzetesek alapján, egy könnyed romantikus vígjátéknak tűnt az egész, amit az átlaghoz képest, egy komolyabb szállal is megspékeltek. Valamint arról is sok helyen lehetett olvasni, gondolom sokaknak szintén csalogató volt, hogy mindkét főszereplőt textil nélkül láthatjuk. A kész termékről sok rosszat nem lehet elmondani, igaz csak akkor, ha az ember az elvárásait a megfelelő szintre süllyeszti, és engedi magát sodorni valamint reménykedik egy kellemes meglepetésben. A meglepetés egy-két jelenetben ott voltt, de ha nem akartok tovább olvasni, akkor egyértelműsíthető, hogy ez is csak egy tipikus romantikus dráma-vígjáték némi poénnal.

love and other drugs

A történetünk még a 90-es években kezdődik, ahol Jake karakterével ismerkedhetünk. Az egész családból csak ő bukott ki/jött el az orvosiról, nagyon sok melóval próbálkozott, de igazából egyik sem jött be neki. Beiratkozott egy tanfolyamra, ahol gyógyszerekkel házaló ügynököket képeztek ki, és ennek elvégzése után állt munkába. A cél, minél több terméket eladni, eljutni Chicago-ba, nagymenő lenni. Közben viszont lehet ezerrel csajozni, kihasználni a nőket, egészen addig, amíg be nem jön a képbe az egyáltalán nem könnyen kapható Maggie (Anne Hathatway), aki felborítja kicsit főhősünk életét.

A drámát Maggie hozza a történetbe, valamint a Jamie-vel folytatott kapcsolata. A vígabb részek, amellett, hogy ők is megajándékoznak pár mosolygós jelenettel, inkább a mellékszereplőknek köszönhető. A történet egyébként nem lenne rossz, bár tipikusnak írtam, lehetett volna ennél sokkal erősebb is, jobban mondva feszesebb. Sok üres járatot éltünk meg, ami elvitte a klisés irányba. Jobb vágással egy sokkal erősebb drámai és víg szálat is kaphattunk volna, anélkül, hogy bármit is változtassunk a történet végén.

Nagyon sokszor éreztem azt, és ez mindenképpen az írók hibája, hogy tudják ők, hogy egy adott pillanatban merre kellene lépjenek, de nem merik megtenni, éppen ezért olykor görcsössé válik az egész. Látszik, hogy nem akartak egy teljesen átlagos, ezerszer látott romantikus filmet letenni az asztalra. Meg is találták a történetnek azt a pontját, amivel lehetett volna ütni, de mindig visszaléptek ettől. És most itt nem arra gondolok feltétlenül, hogy más bejezése kellett volna legyen a filmnek.

Értékelés: Love and Other Drugs - 6/10

Ha őszinte akarok lenni, akkor inkább 5 és 6 pont közé helyezném a filmet, de a ledobott textil miatt, jöjjön egy magasabb pont - most egyébként így jobban belegondolva, elég nagy hülyeség, és igazából nem is értem miért volt a meztelenkedésre feltétlenül szükség. Nem ezt a szálat kellett volna erőltetni, bár akkor lehet nem tudták volna annyira könnyen eladni a filmet. Mert eltudták, igaz?

Összegezve, nem rossz főszereplők, jó de erősebben is előadható történet, klisés és töketlen megoldással. De nyugodtan kivehetjük a "valentinos" filmek táborából. Ezeknél azért valamivel többet tud letenni az asztalra, és ennek mindenképpen örülnünk kell.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr303143106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajni 2011.01.16. 15:42:09

Nekem tetszett, már csak A főszereplő miatt is :) De ezt előre tudtam, hiszen miatta mentem el megnézni. A történetről meg rosszat nem tudok írni, szerintem kellett a drámai szál, és jól nyúltak hozzá, nem engedték meg, hogy nagyon drámai legyen.

SpockCooper 2011.01.19. 10:37:35

Nagyon pozitívan csalódtam, amikor megjelent a drámai szál. Ez nem egy tipikus bugyuta vígjáték. A vége igencsak klisés, ezt repülőtéri verzióban láttuk a legtöbbet.

Ismeretlen_37501 2011.01.21. 08:01:29

Nem mondom, hogy nem volt helye a filmben, de sokszor úgy éreztem, hogy nem tudták eldönteni melyik irányba menjenek a történettel.
süti beállítások módosítása