2011.01.29. 15:20 teddike

Skins - Franky (5x01)

Címkék: sorozat skins 2010 2011

Mielőtt még az új Skins évadról beszélgetnénk, engedjetek meg nekem egy összefoglalót arról, hogy honnan is indultunk, és hol is tartunk most a sorozattal kapcsolatban. Amikor a Skins első évada, első csapa mutatkozott be, akkor én még azt sem tudtam szerintem, hogy mit is jelent junkie-nak lenni, de ha tudtam is, írni biztosan nem írtam még róla. A sorozattal, első két évaddal darálva ismerkedtem meg, és már akkor, pár rész után nagyon gyorsan kijelenthető volt, hogy amit "Anglia" sorozat fronton elénk rak, az bizony nagyon jó, és nem hiába hangoztattuk nagyon sokan, hogy az amerikai tini sorozatok nyugodtan lehúzhatják magukat a wc-n ezek mellett. Az első két évad után, cserélődött a csapat, egy olyan kiépülő rendszernek lehettünk a szemtanúi, amiben a megszokott, és sokak által elfogadott és megszeretett szereplőket szépen lecserélik, a suliból való kikerülésük után nem követhetjük már az életüket. Egy, már megismert karakter személyében maradunk viszont a suliban, csak egy teljesen új csapatot építenek köré. A harmadik és negyedik évadban a második generációval ismerkedhettünk. Ez már csak nyomokban tartalmazta azt az érzést, amit az első két évad során megismertünk, de a negyedik évadra már nagyon szépen kinőtték magukat a színészek, az írók is bátrabbak lettek, és egy-két karakter vezetésével nagyon jó részeket kaptunk.

skins

A negyedik évad végén, egy hatalmas kérdőjellel talán, de a második generáció is elköszönt tőlünk, teret adva egy teljesen új csapatnak, akiknek a tagjait ezen a héten kezdtük közelebbről megismerni. Az ötödik évadra nem maradtak korábbi gyerekek, nincsenek átvezető karakterek, igaz a suliban találkoztunk most is ismerős arccal. Az új csapatban is nyolcan vannak, és közülük Franky volt az első, akin keresztül, mi is mint "új" diákok belecsöppentünk az iskola életébe. Mielőtt azonban tovább ismerkednénk a karakterekkel, tegyünk egy újabb kitérőt Amerika és a MTV felé.

Két hete mutatkozott be az amerikai Skins, az első évad talán már két részét is többen láthatták. Én csak az elsőt néztem meg, és köszönöm szépen, többet nem kérek belőle. Azt már megtanultam, hogy valamiről nagyon könnyű elmondani azt, hogy szar, a kérdés, illetve a dolgok nehezebbik része akkor jön, amikor ki is kell fejteni azt, hogy miért rossz valami. A Skins amerikai változatával kapcsolatban még ezzel is bajban vagyok. Egyszerűen gyenge lett minden. Nem tudtak normális csapatot összehozni, semmi kémia nincs a szereplők között. Mindenki csak van, és teszi a dolgát, csak éppen a másikra nem figyel. A történet bár ismert, és semmi meglepetést nem tartalmazott, ebben az előadásban nagyon gyenge lett. Kíváncsiságból előszedtem a Skins első évadának első részét, és kérem, két percben lealázzák az amerikai változatot. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy amit Angliában az Ofcom vigyázó szemei alatt még meg lehet csinálni, azt Amerikában nagyon nem. A káromkodás, a piálás, a drog, a szex mind olyan dolgok, amiket az amerikai prűd "szülők" nem igazán engednek meg, így a sorozat savat-borsát szépen meg is ölik.

franky skins

Az amerikai sorozatról kialakított véleményem egyébként akkor lett biztos, amikor tegnap este megnéztem a Skins harmadik generációjának bemutatkozását. Nyugodtan lehet hasonlítani őket, hiszen teljesen új sorozatról beszélünk. Új szereplők, új történet, a különbség viszont már 10 perc után tapintható és látható. Ennyi elég volt ahhoz, hogy az "eredeti" folytatása levegyen a lábamról, elringasson megint abba a jól megszokott hangulatba, amit mindig is imádtam ha a Skins-ról volt szó. Hétköznapi, átlagos szereplők, sokkal jobb alakítások. Tökéletes környezet, hangulat és ehhez tartozó zene. Röviden így tudnám összefoglalni a dolgokat.

A bemutatott karakter, Franky is csillagos ötös. Nagyon jól eltalálták a családod, és a "shit - fuck - meztelenkedés" mellett, tudtak annyira kilógni a sorból, hogy imádtam minden percét a résznek. Bár a címből nem derült ki, de Franky egy lány, akit két férfi nevelt fel. Igen, jól gondoljátok. Ehhez jön az, hogy most költöztek a környékre, első nap a suliban, és természetesen a suli legkeményebb csajával kell szembe találkozzon a pályán Franky. Mellette és családja mellett, lassan ismerkedünk a többi szereplővel is. De mint már nagyon jól tudjátok, egy részben, egy karakter kerül igazán közel hozzánk. Így elsőre ez remek választásnak bizonyult. Valamint a többiek között is vannak érdekes arcok, nagyon várom már, hogy mindenki előkerüljön.

skins franky

Az értékeléssel zárnám is a bejegyzésemet, pontok tekintetében 8/10. Az egész Skins világot nézve, nagyon erős kezdésnek gondolom az első részt, és csak remélni tudom, hogy a folytatás is ilyen lesz. Az biztos, hogy a harmadik évad jelentős részét már most kenterbe verték, a negyedik évadban azért volt számomra erősebb epizód, de ha ezt a szintet tudják tartani, akkor egészen biztos, hogy az első "nagy" generációhoz fogjuk majd hasonlítani a harmadikat is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr603143130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása