2011.05.12. 12:24 teddike

Fringe - Már a harmadik finálé

Címkék: sorozat fringe 2010 2011

Egy éve ha megkérdezték tőlem, hogy mi lesz az idei évad legjobban várt fináléja, akkor szinte biztos, hogy az elsők között szerepelt volt a Fringe befejezés. Ebből is látszik, hogy teljesen láthatatlanul, jó előre már tudtam volna úgy nyilatkozni, hogy ez az a sorozat, ami betöltheti azt az űrt, ami a Lost elvesztésével kialakult. Az évad viszont nem azt az utat járta végig, amit előre megálmodtam. Voltak nagyon jó részek, nagyon erős szálak, de a végére rosszul sült el az a fegyver. Ne értsetek félre, ettől még nem mondom azt, hogy rossz finálé lett volna, de ha leülepednek kicsit a dolgok bennünk, akkor bizony be kell látnunk, hogy több rossz mint jó pillanata volt ennek a finálénak. Elsőre voltak természeresen sokkoló vagy meglepő húzások, a valóság azonban az, hogy egy elkapkodott, hirtelen befejezett és ráadásul rossz megoldással lezárt évadot tudhatunk magunk mögött.

fringe

A sorozat jövője biztos, a negyedik évadot már az upfronts időszak előtt berendelte a FOX, így amikor vége lett a finálénak, a kezdeti lelkesedés leülepedése után azt kellett elfogadnom, hogy bizony az írók nem voltak valami kreatívak. Nem tudtak semmi újat kitalálni? Mert megint be kellett menni abba az utcába, amibe szinte az összes időutazással operáló sorozat bement? Nem szeretnék sóvárogni, de ha tényleg ezt a megoldást választották, akkor innen merre tovább? Miért érzem azt, hogy a nézőket megvezették a látvánnyal, valójában az írók csak saját maguknak akartak valami kellemesebb helyzetet teremteni? Aki látott már pár sorozatot, nagyon jól tudja, hogy a folytatás nem annyira kérdéses. Oké, nem akarok nagyon negatív lenni az utolsó résszel és a következő évaddal kapcsolatban, de valahol tényleg “parasztvakításnak” érzem az utolsó jeleneteket.

A színészek közül viszont lehet kiemelni rögtön kettőt is. Az évad során nyújtott teljesítménye alapján Joshua Jackson önmagához képest szerintem sokat fejlődött és kellemes meglepetése lett a sorozatnak. John Noble nélkül viszont nem lenne mos miről beszéljünk. A fináléban is bizonyította játékával, ha más nem is, ő biztos pontja ennek a Fringe univerzumnak.

Pontok tekintetében jönnék én egy közepesnél erősebb hatossal (6/10). Egy éve még ennél ezerszer többet vártam, az évad alakulását nézve viszont már sokkal kisebb a csalódás. Azt gondolom, hogy nem volt ez egy erős Fringe évad, és meglepő valahol a 4. évad berendelése is, főleg a nézettséget látva. DE! Rajongóként talán azt kell inkább mondjam, hogy bízzunk egy jobb évadban, egy jobb zárásban. Szinte biztosra vehető, hogy a következő lesz az utolsó, már csak az a kérdés, hogy 13 vagy 22 részben.

Ajánló:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr283143206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása