2011.11.01. 19:10 teddike

Még mindig szeretjük a meséket!

Címkék: sorozat grimm once upon a time terra nova 2011 2012

Sosem gondoltam az ellenkezőjét, a még mindig kicsit túlzás ebből a szempontból, hiszen sosem szerettünk ki a mesékből, a mesék világából, viszont kellemes meglepetés, hogy az idei sorozatos szezon két meséje (Once Upon A Time, Grimm) ennyire jó nézettségeket hozott. A highconcept vonalt erősítő Terra Nova pedig ennyire gyengélkedik illetve nagyon gyorsan halad a bukott sorozatok világa felé. De haladjunk időrendi sorrendben:

Az ABC májusban berendelve a Once Upon A Time-ot, elég vaskos fába vágta a fejszéjét, nem gondolták szerintem sokan komolyan (nem gondolhatták), hogy biztos siker kapujában állnak. Szépen betervezték a sorozatot vasárnap estére, arra az időpontra, amikor még nagyon kellemes családi programot kínálhatnak a nézőknek, valamint eltolták a premiert egészen októberig, hogy az újdonságokat kiheverő és a legtöbb újoncra már csak legyintő néző fogékony legyen egy teljesen más világra. Ebből a szempontból is azt gondolom, hogy remek munkát végeztek. Az első részt korábban már láttam, írtam is róla, és nem rejtettem azt sem nagyon el, hogy nekem bejött a sorozat. Szerencsére a folytatás is. A meglepő, és ezt nem nagyon lehet egyelőre hova tenni, a sorozat egyértelműen siker odakint. Igaz, két rész után nem szabadna nagy következtetéseket levonni, de ha egy sorozat a második részre újoncként csak nagyon keveset esik vissza, százalékosan minimálisat, akkor bizony ott valamit nagyon eltaláltak. Az első két rész 3,9-es eredménye a kereskedelmileg fontos 18 és 49 évesek között egyértelműen _gyönyörű_, ráadásul össznézettségben is több mint 11 millió embert ültettek le a képernyők elé. A pilotról írt bejegyzésben olvassátok el, hogy miről is szól a történet, a kérdés pedig adott, ki gondolta volna, hogy a napjainkban élő mesehősök ennyire érdekelni fogják a nézőket?jennifer-morrison-once-upon-a-time.jpg

Tovább haladva a mesék világában, érkezett az NBC és a Grimm, ami a sötétebb mesei vonalon indult el, és igaz csak egy részt láthattunk eddig, de az nagyon jól sikerült. A pilot alapján nekem is nagyon tetszett a kezdés és úgy látszik a nézőket is érdekelte a teljesen új sorozat. Pénteken, Chuck után bemutatkozó első rész magasan a legjobban nézett sorozat volt (18-49:2,1). Ráadásul ez egy olyan eredmény, ami nyugodtan romolhat még rengeteget, akár 20% körüli esés is elfogadható, az NBC nem igazán reménykedhetett ekkora sikerben plusz a jelenlegi sorozataikat elnézve ez magasan a legjobb lehet pénteken. A második rész nézettsége természetesen sokat elárul majd, de mint mondtam, ha 1,5 környékére is esik az újonc a pénteki felhozatalban, még mindig egy kötelezően megtartandó sorozata lesz az NBC-nek. 

Nagyon ki fog lógni ebből a sorból, de a hétfő esti nézettséget látva, a Terra Nova is ide kell kerüljön. A FOX, Steven Spielberg és még nagyon sokan kezdhetnek aggódni. Eddig sem nagyon örülhettek a nézettségnek, hiszen nem hozott kiemelkedő számokat, viszont a tegnap esti 2,1 demóban minden csak nem jó. Ráadásul ha innen tovább esik, 2,0 alá kerül, szinte biztos a kasza. Az első évad 13 részes, december közepén lesz a finálé, nincs back-nine, tehát a 13. résszel lezárják az első évadot, viszont egyes pletykák szerint biztos a második évad. Nos, ha ezek csak pletykák és ezeket a nézettségeket hozza a sorozat, akkor nem lesz a csatorna jelenleg (meg úgy egyébként sem), amelyik ilyen számok mellett megtartja majd, illetve berendelni a második évadot. A sci-fi mese tehát inkább a rossz irányba hajt jelenleg. És itt érdemes megemlíteni, hogy az a 2,1 amit tegnap a Terra Nova hozott, mennyire nevetségesen alacsony, illetve mennyire más értékelést kap, mint mondjuk a Grimm és az NBC pénteki premierje! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr823345579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása