2011.08.24. 22:49 teddike

Pilot (2011/12): Once Upon A Time (ABC)

Címkék: sorozat abc pilot once upon a time 2011 2012

A májusi upfronts alatt alkotott véleményem azt gondolom teljesen megállja a helyét most is. A Once Upon A Time egy nagyon jó gondolat, egy jó forgatókönyv, jó színészek és jó megvalósítás közös gyermeke és mindent megtaláltam benne ahhoz, hogy az évad legjobb újoncainak sorába emeljem. Elsőre kicsit távolságtartóan kezeltem a történet alakulását, a klisékkel való dobálózás sem váltott ki nagy lelkesedést, aztán egyik pillanatról a másikra magával ragadott a mesék világa, újra gyereknek éreztem magam és rájöttem arra is, hogy ilyen történettel, folyamatosan jó minőséggel könnyen ki lehet szakadni a hétköznapokból akár csak 40 percre is. Az ABC Studios által gyártott, Mark Mylod által rendezett pilot elhinti azokat az apró kis magokat, amiket a sorozatrajongók keresnek egy újoncban. Ezek mellé pedig már talán felesleges (NOT) elhinteni azt is, hogy a Lost egyes részein is dolgozó írók a csapatot erősítik.

A történet, ha emlékszünk az upfrontsra, nem okoz nagy meglepetést. Egyszerre ismerkedünk meg a jelennel, Emma-val, fiával és kettőjük mondhatni első találkozásával, mint ahogy a mesék fő alakjai életének alakulásával. Megtudjuk miért és hogyan kerültek a jelenbe, az is kiderül, hogy kicsoda valójában Emma és természetesen a legtöbb mesebeli alakkal a jelenben is találkozunk. A Nagymama vagy Piroska mellett nagyon sokan előkerülnek és illeszkednek Storybrooke életébe. Ha tehát nem a történettel sikerül újdonságot hoznia az ember életébe, akkor mit is tesz le az asztalra a Once Upon A Time?

A válasz, ahogy azt az első bejegyzésben is írtam, nagyon sok komponens összességében keresendő. Nem elhanyagolható tényező, hogy a történet nagyon szépen terül elénk, szépen bontakozik ki minden, bár meglepetésben nincs részünk, nem egy mesét ismerünk így ki tudjuk találni a történet alakulását, viszont a karakterek nagyon gyorsan megszerettetik magukat. A másik nagyon fontos tényező tehát a színészek, akik között találunk nem egy ismerős arcot. Elég csak a főszereplő Jennifer Morrisont említenünk, de mellette még Ginnifer Goodwin, Robert Carlyle vagy Lana Parrilla is ismerős lehet.

Közülük leginkább Jennifer Morrisont dicsérném elsőként, akiről nem nagyon tudtam elképzelni, hogy bármikor is le tudja vetkőzni magáról House-t, de ebben a szerepben simán el tudom képzelni és tetszett is. Mellette, a hosszú felsorolást elkerülvén, Robert Carlyle nevét húznám alá jó alaposan, akire a kevés képernyőn töltött idő ellenére nagyon jó szerep jutott és játékának szinte minden percét élvezni lehetett. A megvalósítással sincs semmi gond, az ABC nem keveset áldozott arra, hogy ez a mese megelevenedjen előttünk és a gonosz boszorkány támadása vagy a karakterek életre keltése is dicséretet érdemel.

Értékelés: Once Upon A Time - 7/10

Azt gondolom, hogy az ABC egy nagyon ékes csillagot talált, ami remélhetőleg nem válik majd hullócsillaggá a csatorna életének történetében. Ami biztos, hogy minden adott egy jó évadhoz és ha a most látott szinthez képest még emelkedni is tudnak (kicsit), akkor erős vetélytársa lesz majd a legtöbb sorozatnak vasárnap este. Remélhetőleg a nézők vevők még egy jó családi drámára, rengeteg mesei elemmel átitatva, és ki tudnak majd kapcsolni a készülékek előtt. Az már most borítékolható, hogy keresve sem lehetne jobb sorozatot vasárnap estére elképzelni hiszen az egész család számára nagyon jó szórakozást tud nyújtani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703178397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása