2012.02.12. 22:29 teddike

Alcatraz: Mi értelme folytatni?

Címkék: sorozat alcatraz 2011 2012

Az idei újoncok teljesítményét elnézve, pont annak a sorozatnak sikerült a leginkább a mélybe süllyednie, amitől a legtöbbet vártam és aminek talán a legtöbb bizalmat adtam. Szoros volt az élmezőny, csak az idei network újoncokat mérlegre téve, de az Alcatraz-t valahogy sikerült mindig külön kezelni. Vártam a premiert, annál inkább a második részt és elfogadható volt a folytatás. Aztán jött a negyedik rész, ami mondhatni teljesen megváltoztatta a sorozatról kialakult véleményemet. Korábban is voltak jelek, de utólag felesleges okosnak lenni. A jelenben játszódó jelenetek teljesen élvezhetetlenek, nem működnek, nincs kémia a szereplők között és rettenetesen zavar, hogy egy mondatból, 5 perc után kiderül, hogy kit keresnek az adott részben. Nincs meglepetés, fordulat, semmi, és ami ennél is rosszabb, két ilyen dolog is van ráadásul, a visszatérő börtönlakók nem érdekesek, a főszereplők pedig még mindig teljesen idegenek egymásnak. 

Sarah Jones bár jó #eyecandy és szerintem tehetségesebb mint mondjuk Anna Torv (nem nehéz persze ezt a szintet megugrani), nem képes Jorge Garcia-val jó párost alkotni. Egyáltalán lehetséges lenne ez? Szerintem igen, adtam esélyt arra, hogy a két karakter valahogy képes legyen együtt dolgozni, de nem megy. Sam Neill-nek pedig semmi köze az egészhez, annyira külsősnek hat olykor, hogy inkább a "gagyi" szintre sodorja az egész Alcatraz-t. Ami működik és jó történetet hoz, van benne fantázia, az a múltban játszódó események, de ezek is főleg a Jonathan Coyne által játszott karakternek köszönhetőek.

JJ-Abrams-Sarah-Jones-Jorge-Garcia.jpg(Ha kép alapján kellene sorozatot berendelni - biztos siker - Sarah Jones, Jorge Garcia, JJ Abrams)

Mi legyen most? Tettem fel a kérdést magamnak, már csak azért is, mert pl. a párjával összehasonlítva (Terra Nova), még a guilty pleasure szint sem húzható rá. A családi dráma legalább volt annyira rossz, hogy olykor nevetségesen jó legyen. Az Alcatraz ezt nem tudja hozni, ami nem megy az nem jó, és ami klisés, az nem működik. Négy rész után tehát teljes kiábrándulás az idei év egyik legjobban várt és hype-olt highconcept sorozatából. Maradok a folytatásra? Jó a kérdés, már csak azért is, mert a negyedik epizódban azért, ha nagyon minimálisan is, kaptunk pár átívelő elemet, plusz a doktornő ébredésénél is jó lenne ott lenni. Ezektől függetlenül,amit most biztosan ki lehet jelenteni, hogy ha sok pénzt tettem volna a sorozat sikerességére, azt most buktam volna el. A negyedik résznél, a minőséggel, az ötödik résznél pedig a borzasztóan alacsony nézettséggel. 

A kérdés ismét adott és nem lennék a FOX helyében. House elmegy, a Terra Nova nem lett sikeres, az Alcatraz is bukó az utolsó rész nézettségét elnézve, a Touch-ról még nem lehet dönteni. Mi lesz itt májusban, amikor be kell rendelni sorozatokat a következő évadra? Hétfő jelenleg csőd a csatornánál, kedden csak a New Girl hozza az elvárhatót FOX szinten (Glee csökkent erősen ugye), az X-Factor szerdán és csütörtökön nem váltotta meg a világot, de legalább a második évad biztos. A The Finder szintén nem esélyes hosszú életre, pénteken pedig a Fringe az utolsókat rúgja. Bár a száraz statisztikák azt mutatják, hogy növekedett a csatorna nézettsége, és fiatalok körében a legnézettebb csatorna, elnézve a sorozatok teljesítményét, a highconcept jövőt, nagyon sanyarú kilátásaink vannak. 

Visszatérve az Alcatraz-ra, ha nézitek, mi a véleményetek? Érdemes folytatni? Jó a minőség? Vagy egy újabb közepes network sorozat, ami ha nem jönne vissza, senkinek sem hiányozna?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr594098676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2012.02.19. 09:15:29

Az 1×04 óta se lett jobb a sorozat. Sajnos. Egyszerűen túl kevés a főszál, a nyomozás nulla, a visszatérők pedig nem mindig érdekesek.
Én folytatom, mert még mindig reménykedem, de 5/10-nél nem jobb jelenleg a sorozat.
süti beállítások módosítása