2008.04.25. 22:54 teddike

Lost s04e09

Címkék: sorozat 2007 2008 lost s04

Végre visszatért a Lost. Azt kell mondjam, hogy azért gyorsan elrepült az idő, de nekem volt annyi szerencsém, hogy közbe hoztam képbe magam a BSG -vel. Viszont ez a rész, kellett mint száraz földnek a víz. Mondhatom egészen nyugodtan, hogy nagyon ki voltam éhezve az új részre. Aki meg nem tudná, hogy mikor és főleg hogy hagytuk abba a dolgokat, azok elolvashatják a nyolcadik részről írt bejegyzésemet. Az új részről pedig a tovább mögött erősen spoileresen jöhet a folytatás.


Végre visszatért a Lost. Azt kell mondjam, hogy azért gyorsan elrepült az idő, de nekem volt annyi szerencsém, hogy közbe hoztam képbe magam a BSG -vel. Viszont ez a rész, kellett mint száraz földnek a víz. Mondhatom egészen nyugodtan, hogy nagyon ki voltam éhezve az új részre. Aki meg nem tudná, hogy mikor és főleg hogy hagytuk abba a dolgokat, azok elolvashatják a nyolcadik részről írt bejegyzésemet. Az új részről pedig a kép alatt erősen spoileresen jöhet a folytatás.

Mit is mondhatnék? Minden egy részben, szerencsére. Nagyon sok akció, és folytatódott a történet is. Na meg persze az egész Ben köré épült, őt meg egyre jobban szeretjük. Több minden is történt azért egy időben, mármint a sziget két részén. Jack beteg, szedi a gyógyszert, Faraday nem igazán segítőkész, és ráadásul egy hulla is a partra kerül, aki elvileg a hajó orvosa. A másik részén a szigetnek, Locke, Hurley és Sawyer éppen játszanak. Közben pedig megcsörren a telefon, jön egy kód, amivel rohannak Ben-hez.

A nyolcadik rész ott ért véget, hogy Ben lányát megtámadtak, a francia tyúkot lelőtték, és Alex barátja is meghalt. A csajt elfogták, az ő segítségével lépték át a védelmi rendszert. Kik voltak a támadok? Nos a hajón lévő zsoldosok, akik arra mentek, hogy elkapják Ben-t. Aki mikor megtudja a dolgokat, gyorsan barikádozza magát. Sawyer meg akciózik, robban egy ház is. Jó kis rész volt. Viszont a nagy alkudozás közepette, mert természetesen előkerül Alex is, és Ben-t kérik, hogy adja meg magát, viszont ezt nem teszi meg, aminek hatására a lánya meghal. Sokkoltak a képek, nem hittem el, hogy ennyire gyorsan történik valami. Nem szoktam hozzá, de lassan meg kell tegyem, hogy egy részben ennyi akció és pörgés legyen.

A flashforward pedig Ben központú volt, megtudtuk, hogy került össze Sayid-al. Mint tudjátok volt egy rész, ahol Sayid Ben embere volt. Nos, most megtudtuk, hogy miként is alakult ez ki. Elvileg Widmore egyik embere megölte Sayid feleségét, akit a sziget után vett el. És emiatt kereste Ben, elmondta neki a dolgokat, és a gyilkos jól meg is halt Sayid keze által. Ekkor jött Sayid nagy ötlete, hogy ő bosszút akar állni, és majd Ben mondja meg neki, hogy kiket kell kivégezni. Viszont Ben hogy került a sivatag közepére? Jó kérdés. Én csak remélni tudom, hogy nem valami időutazás volt az egész, vagy teleportálás. Nagyon jó volt a Desmond-os rész, de nem hiszem, hogy kavarni kellene a dolgokat. Viszont persze, mivel a Lost-ról beszélünk, minden lehetséges. Láttátok Ben arcát, amikor Sayid mondta neki, hogy ő neki akar dolgozni? Nos azért hagyott bennem kétséget afelől, hogy most mi is történt valójában.

A szigeten, mikor meghalt Ben lánya, dobott egy ilyet, hogy valaki "megváltoztatta a játékszabályokat". Ekkor rohant le valahova, és aktiválta a füstöt? Emlékeztek még erre? Jött a fekete füst, a kommandósok pedig menekültek. Locke pedig tökös legény volt végre, és konkrét kérdéseket tett fel. Aminek őszintén örültem. Hiszen itt volt már az ideje, hogy ne csak történjenek a dolgok, hanem Locke tegye fel a kérdéseit Ben-nek.

És mi volt a rész végén? Hurley, Locke és Ben elindultak megkeresni Jacob kunyhóját. A sziget másik részén pedig, Jack megtudta, hogy a doki él és virul a hajón? Na ehhez ki mit szól? Meg persze Faraday, aki egyre unszimpatikusabb, hazudik össze vissza, de legalább kinyögte, hogy nem akarták őket megmenteni. Jack meg látványosan rosszul van! A flashforward meg izgalmasan végződik ismét. Ben meglátogatja Widmore-t. De nem öli meg! Miért? Csak elmondja neki, hogy majd valamikor megöli a lányát, és majd megtudja, hogy mit is érzett Ben. Na meg Widmore azért csöpögtet infókat, hogy a sziget valamikor az ővé volt, és tőle vett el mindent Ben, és megfogja találni majd valamikor. Viszont ha Ben tényleg Penelope-t akarja kinyírni, akkor a Desmond Penelope happy end egyre valószínűtlenebb.

Ennyi jött ki belőlem a résszel kapcsolatban. Biztos lehetne még írni, mert van/lenne miről, de ezt majd máskor. Az említett Desmond-os rész után a második legjobb az évad során. Pörgött ezerrel, és remélem csak ez lesz jellemző innentől. Ide nekem a következő részt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr393140280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása