2008.05.13. 17:16 teddike

Lost s04e11

Címkék: sorozat 2007 2008 lost s04

Jaj nekem! Ismét egy fantasztikus rész, amiről nagyon sokat lehetne beszélni. Azt hinné az ember nem tudnak már "nagyon" meglepni, erre itt egy újabb bizonyíték arra, hogy sikerül nekik. Ez a negyedik évad, simán a legjobb, és már a második top 5 rész volt a sorozat történetében, amit ebben az évadban láthattunk. Desmond-os rész illetve ez. A kép után pedig jöhetnek a spoilerek.


Jaj nekem! Ismét egy fantasztikus rész, amiről nagyon sokat lehetne beszélni. Azt hinné az ember nem tudnak már "nagyon" meglepni, erre itt egy újabb bizonyíték arra, hogy sikerül nekik. Ez a negyedik évad, simán a legjobb, és már a második top 5 rész volt a sorozat történetében, amit ebben az évadban láthattunk. Desmond-os rész illetve ez. A kép után pedig jöhetnek a spoilerek.

Kellemetlen dolog lehet azért zseninek lenni. Mert mint megtudtuk, Locke az. Csak valami miatt nem igazán jött össze neki egy teszt, pedig akkor már régen a szigeten lehetne. Visszatért Richard, és Abandon. Tudjátok az a faszi, aki még Ben-t fogadta a szigeten, már nagyon rég, és mint kiderült, ott volt Locke életében is. Nem öregszik, szóval a sziget valami nagyon jótékony hatással lehet rá. Abandon pedig, a néger, aki meglátogatta Hurley-t, és dettó ott volt Locke-nál, amikor bekerült a kórházba a zuhanás után. Nem halt meg, pedig hatalmasat zuhant.

Locke, Hurley és Ben keresik a kunyhót, tudjátok ahol Jacob lakik. Mivel tőle várják a választ, hogy akkor hogyan tovább. Közben pedig apró részletek Locke életéből. Nagyon jó FB volt, és remek mellékszereplők. Locke álmot látott, amikor magához tért, tudta kit kell keresni, vagy mit. Ben pedig csak okosan mosolygott rá. A kiválasztottak, durva. Megtalálták a kunyhót, csak Locke ment be, és kit talált ott. Pofám leszakadt komolyan, szerencsére nem olvastam semmi spoilert, így hatalmasat ütött. Christian, Jack és Claire apja ült bent, halálos nyugalommal. Közölte, hogy nem ő Jacob, csak közvetíti a szavait. És még ki volt bent a kunyhóban? Locke is megdöbbent rajta, de én még jobban. Claire, és csak mosolygott, és nyugodt volt, sőt még azt is mondták, hogy Aaron jelenleg nagyon jó kezekben van.

De kérdés? Kire gondoltak. Mert a jövőben Kate, illetve Jack közelében van. Akkor viszont miért mondta Charlie, hogy nem nevelheti fel Jack a gyereket. A szigeten viszont Sawyer találta meg. Lehet, hogy nála van jó kezekben, és neki kellett volna nevelnie. Akkor viszont, a szívesség, amit Kate megtesz Sawyernek, Aaron és Jack kötődnek valahogy egymáshoz? Egészen biztosan van valami kapcsolat.

Visszatértek a hajóra a katonák. És rögtön mennek is vissza. Fő-zsoldos-geci katonánk meg valamit felrakott a kezére, amiről nagyon nem tudjuk, hogy mi az, baromira kíváncsi vagyok mi lesz velük. Na meg ugye, előző részbe ért partot egy hulla, a doki, és most ölték meg? Most már egészen biztos, hogy van egy hatalmas eltérés a sziget és a való világ között. Jó, ezt tudtuk eddig is. De most már biztos, hogy a sziget a való világban is létezik, csak történnek ott furcsa dolgok. Egyébként mikor visszatértek a zsoldosok a hajóra, berohant az egyik Michael-hez, meg akarta ölni, persze nem jött neki össze. Valami miatt Michael még mindig kiválasztott és védve van, mint Locke. Meg volt itt egy széf is, ahonnan előkerült egy Dharma lógós dosszié. Ismét leszakadt a pofám. Widmore-nak ilyenje honnan van? Dharma, vagy jó pénzért sikerült neki szereznie egy ilyet.

A szigeten lévők, a Jack tábor, csak nagyon keveset volt látható, de pont akkor sikerült őket bevonni, amikor a legfontosabb lett volna. A pilóta, tudjátok az egyik új szereplő, ledobott nekik egy telót, és szépen elérte azt ezzel, hogy Jack kitalálta, követni kell a nyomot. Faszán kezdenek a szálak összefutni ismét. Még három rész, és eldobjuk az agyunkat, ez biztos.

A vége pedig! Nem estem le a székről, mert feküdtem, de akkor is. Állam koppant szerintem. Kaptunk megint egy olyan mondatot, ami az év mondata lesz. A "we have to go back" után itt van még egy, amire emlékezni fogunk még nagyon sokáig: "he wants us to move the island".

Mi lesz még itt? Nem tudom, de az biztos, hogy amint már mondtam, kaparni fogjuk a falat. És azt is tegyük hozzá, hogy a készítőktől kapunk azért pár nagyon kedves jelenetet is. Mármint ki nem szórakozott azon, amikor Hurley elővette a csokit, és Ben nézte? Egyik legjobb jelenet. Csütörtökön jön a befejezés első rész, aztán egy hét pihenő, és május 29-én a dupla részes évadzáró.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr223140302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása