2008.06.17. 17:46 teddike

The Incredible Hulk ( A hihetetlen Hulk )

Címkék: film mozi 2008 the incredible hulk 6 csillag

A Narnia 2 kapcsán már mondtam, hogy a Hulk is megvolt, eljött az ideje, hogy gyors véleményemet megosszam mindenkivel. A film, amely 5 éve már egyszer lement, aztán gyorsan fel is dolgozták, jött Edward Norton, trailerek alapján kaptunk egy nem túl fasza CGI-t, és persze elég sok minden kiderült itt is az eseményekből, de azt kell mondjam, mindenképpen megérte megnézni. Teszem hozzá gyorsan, abba a táborba tartozom, akiknek az első (előző film) rész nem jött be, így reménykedve vártam, hogy majd most jobban fogok szórakozni.

 

A történet annyi, hogy Hulk, amikor éppen normális emberi külsőben rohangál, keresi az ellenszerét annak, miképpen tudna visszaváltozni, mármint normális lenni, vagy hogyan tudná ő koordinálni a benne rejlő hatalmas erőt. Itt gyorsan jegyzem meg, hogy hatalmas plusz pont a készítőknek, hogy az első pár percben lement az egész előzmény, nem néztük újra végig, hogy is lett fertőzött, illetve azt is mondhatnánk, hogy az előző filmet gyorsan megmutatták nekünk az új szereplőkkel. Ezek után pedig jön is a menekülés, és pár elég jó akció.

A szereplőkre már most kitérnék, hiszen sajnos fontos szerepet játszottak abban, hogy ne legyen azért annyira jó ez a film. Edward Norton még csak hoz valamit, de őt se tudnám nagyon pozitívan értékelni. Már korábban kiderült persze, hogy Tim Roth lesz Hulk nagy ellenfele, amellett, hogy megtudtuk belőle hogyan lesz az ami, katonaként egy nagy nulla volt. Ez a karakter, hogy majd ő szétrúgja mindenkinek a seggét, kicsit erőltetett volt. Magyar szinkronnak köszönhetem, de elég nagy vicc volt számomra, még jót is röhögtem, amikor mondtak a kapitánynak, hogy "hoztam neked pár királyt, és a vezetésükhöz itt egy ász is". Na most tuti nem idéztem rendesen, de ez a "király" és "ász" biztos elhangzott, és Tim Roth akar lenni az "ász", hát nem volt az na. Még egy valakiről szeretnék írni, az pedig nem más mint Liv Tyler. Nehezen sikerült levetkőznöm azt magamról, hogy ne az a kép ugorjon be róla, amit korábban láttam, és egy vámpírra hasonlított kb., de sajnos szerepét tekintve nagyon szar volt. Már rendesen féltem, amikor előkerült. Pedig az első, átnézős, megpillantós jelenete még jó is.

A trailerek alapján félős volt, hogy a filmben lévő CGI szar lesz, nos valamit csak sikerült összerakniuk, mert összességében véve Hulk teljesen jó lett, és szerintem még az ellenfele is. Ha keresni kellene a negatív dolgokat, akkor a légi járművek közlekedése volt inkább necces. Maradva ennél a vonalnál, a filmben azért nagyon sok zúzás nem volt. Hulk első megjelenése szinte semmilyen. A második, illetve a végső nagy zúzás már inkább hasonlított egy nagyon jó akcióra. Itt csak az volt a baj, hogy nagyon lehetett látni, hogy a végére elment egy csomó pénz, és nem jutott máshova.

A párbeszédek, nos mit lehet erre mondani? Az Edward Norton Liv Tyler beszélgetések egytől egyig szenvedősek voltak. Már rögtön az első nagy esős találkozás is vicces volt, de aztán a hazatérés, és a lefekvés előtti beszélgetés, könyörgöm, nem tudtam lassan milyen filmben vagyunk. Na jó, azért Norton-nak volt pár jó jelenete, főleg az elején tetszett, illetve a szakadt kéregetős részek jók voltak. Viszont utána elég hirtelen lett sok minden a tulajdonában, de agykikapcs, hiszen popcorn.


Mennyire tetszett nekem ez a film? 6/10! Nem váltja meg a világot, Norton nem Downey, Hulk nem Iron Man, az egész film sem sikerült valami jól, annak ellenére, hogy vannak benne jó részek is. Lassan hiszek azoknak a pletykáknak, hogy voltak gondok, illetve emberi problémák a háttérben, mert ezt nem csinálták meg valami faszára. Liv Tyler-t úgy ahogy van dobják ki a szemetesbe, Norton meg szedjem be valamit, és pörögjön jobban, mer a végén lévő két percben, amikor feltűnt egy kedves "ismerős", abban a rövid időben is sokkal jobban uralta az egész jelenetet, mint Norton a legtöbb esetben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr753140343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása