2008.12.22. 15:12 teddike

Valami Amerika 2

Címkék: film 2008 valami amerika 2

Rögtön lelövöm a legnagyobb poént a filmmel kapcsolatban: nem gondoltam volna, de nagyon jól szórakoztam. Az egyik legjobb folytatást láttam szerintem, pedig a második részek általában nem sikerülnek jól, de Herendi Gábor ismét nagyot alkotott. Az első film után egyértelmű volt, hogy sikerre van ítélve a film. Ismert szereplők, elég jó kampány van a film mögött, már csak valami történetet kellett írni hozzá, és kész is az újabb magyar kasszasiker. Pedig a hónap elején engem is elkapott az a hullám, hogy ha magyar filmről van szó, akkor azt csak fikázni lehet, de a Kaméleon is bizonyította korábban, hogy van azért még puskapor itthon is. 

valami amerika 2

A történetért sem kellett nagyon megszenvedni, nem ez a film erőssége, de vannak azért jól megírt részei. Miután a fiúkat Alex átverte, megnyerték a lottót, így Tamás (Pindroch Csaba) legalább elkészíthette első filmjét, a Bűnös várost, ami hatalmas bukás lett. Ezek után akadnak ismét Alex nyomára, és mivel még él a testvérekben a bosszú, kimennek Amerikába, hogy megkeressék. Innentől viszont beindulnak az események, ami most talán egy sikeresebb jövőt hoz. Az egész történet talán legjobb része a "maffia" vonal. Ha ez nem lenne, reménytelenül gyenge is lehetne az egész, de így viszont nagyon jó. 

A film mint írtam tele van ismert arcokkal, nem is akarnám felsorolni mindet, de azért egy kettőt érdemes kiemelni. Említettem a maffiás vonalat, nos "Csoki bácsi", jelen esetben Bala (Csuja Imre) megmenti az egész filmet Mónikával (Faragó András) együtt. A film vagy a musical főszereplője Vivi (Tompos Kátya) is jó választás volt a szerepre, rajta talán Oroszlán Szonja tesz túl, aki nagyon jól játssza a "szőke-hülye-picsa" szerepét. És akkor említsük meg azért a testvéreket is, pontosabban Pindroch Csabát aki nagyon jól hozza a rendező karakterét, Szabó Győző a csajozó vállalkozó és talán még Hujber Ferenc sem szürkül bele annyira a szerepébe. 

Sorolhatnám még azt hiszem, de abból a szempontból felesleges, hogy nagyon jó castingja volt a filmnek, és rengeteg olyan ember jelenik meg benne, akiknek akár egy rövidebb szerepe is emlékezetes lehet. Ami még jó, hogy tényleg elmentek Amerikába, és ott vették fel a jeleneteket, nem akarták itthonról megjátszani a dolgokat. Ami az első filmnél is sikert aratott, a zene itt is nagyon jó. 

Pár hónappal/héttel ezelőtt, a trailer után nem voltam teljesen biztos abban, hogy mennyire is fog tetszeni a film, meg a poénok is kicsit erőltetettek voltak, de a filmben hatalmasat ütött mindegyik. Ilyen a már sokak számára ismert Bala poén is, Oroszlán Szonja annyira jól adja elő azt a két mondatot, hogy nem lehet nem röhögni az egészen. 

valami amerika 2

Mennyire tetszett nekem a film?! 7/10! Teljesen nyugodt szívvel adok rá ennyi pontot, a szombat estém/éjszakám nagyon jó lett miatta. Igaz többen néztük, adtuk kicsit a lovat is egymás alá, olykor már egymáson is röhögtünk, de pont ezért volt ez a film is jó, a hangulatát nagyon elkapták. Nem csöpög, nem nyálas, nem értelmetlen romantikus maszlag. 

A támogatók reklámjait is nagyon jól megoldották, ami lehet rádobott még egy pontot, de örültem neki, hogy így kellett csak elviselni őket. Zárójelben jegyzem meg, de ha anno nagy kedvencünk volt, akkor leírom, hogy Karsai Zita is kapott egy rövid szerepet a filmben, igaz szerencsére legalább megszólalni nem kellett neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr583140846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása