2009.09.26. 10:07 teddike

Modern Cougar - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 modern family cougar town

Az ABC húzott egy meglepőt, és a szerda estét kikiáltotta szitkom estének. Legalábbis az első két órát illetően. Ráadásul tette ezt úgy, hogy berendelt 4 teljesen új sorozatot, és ezeket egymás után téve szándékozik felvezetni az 5. újoncát. Ezen a héten az ötből három bemutatkozott, melyek közül most a Modern Family és a Cougar Town kerül előtérbe. (A nézettséget is érdemes esetleg megnézni, abból kiderül mennyire volt okos húzás ez az este.)

modern family

A Modern Family három családról szól, illetve inkább egy nagyról, amolyan dokumentarista formában. Ezt úgy elképzelni, hogy a családok tagjai a kamerának nyilatkoznak, hogy milyenek ők, bemutatkoznak, meg beszélnek a család fontosságáról, közben meg élik az életüket. A pilot alatt egyébként elég jól megismerjük őket. Mindenkiről kapunk valamit, így legalább az első rész letudta azt a kötelességét, hogy bemutassa a karaktereket, most már lehet foglalkozni a sztorival is kicsit. 

A három család egyébként nagyon eltér egymástól. Kapunk egy nagyobbat, két gyerekkel a fedélzeten. Apuci adja a nagyon lazát, meg azt is, hogy ő teljesen képben van a mai dolgokkal. Tudja mit jelentenek a rövidítések, használja az LOL-t, vagy WTF-t, ami nála azt jelenti, hogy "why the face". Szóval ő a cool apuka, akinek van egy lánya és a egy fia. Nagyon nem tudja őket rendszabályozni, anyuci meg attól félti a lányát, hogy már 15 évesen felcsinálják. De mondhattam volna úgy finomabban, hogy nem akarja, hogy elkövesse azokat a hibákat amiket ő is elkövetett. A másik családba megkapjuk a meleg párt, akik éppen hazatérnek egy örökbefogadott gyerekkel. A harmadikba meg kapunk egy öreg faszi - fiatal csaj házasságot a csaj gyerekével a fedélzeten.

Nem lenne ez rossz pilot, meg a sorozatot is szeretném, de valami még sem késztet arra, hogy tovább nézzem. Persze a második részt be fogom még próbálni, mert a karakterek azért érdekesek, és van bennük potenciál. A nagyon laza családfő teljesen kész van, főleg a záró jelenet volt talán a legviccesebb dobása. Ed O'Neill meg biztos fog kapni nagyobb szerepet, szóval lenne mit itt nézni, de egyelőre a kérdőjelek ott vannak a sorozat felett. Pontok tekintetében 5/10.

cougar town

A Cougar Town más eset. Jobban megmozgatott, a végeredmény viszont mégis hasonló. Pedig nekem elsőre jobban bejött volna, de aztán mégse. A főszerepben Courteney "Monica" Cox-ot üdvözölhetjük, akinek az lenne a szerepe, hogy 40 felett, egy 40 körüli elvált nőt alakítson, akinek van egy nagyobbik fia. Emellett meg úgy érzi, hogy elmegy mellette az élet. A válás óta nem képes pasizni, hiszen a korabeliek vagy foglaltak, vagy fiatalabb csirkékre vágynak. Így kénytelen ő is a fiatalabbat megcélozni. Legalábbis nagyjából erről szól a Cougar Town.

Van egy kapuzárási pánikban szenvedő csajunk, aki látja magán az öregedés jeleit, ezért barátnője unszolására elmegy egy partyra, ahol sikerül felszednie egy 25 éves faszit, akivel aznap meg is dugatja magát. Közben meg persze beállít a gyerek és a volt férj is, szóval vannak vicces jelenetek ezerrel, de mégsem lehet benyelni a dolgot. Már csak azért sem, mert szerintem minden 20 és 50 között faszi nagyon szívesen megismerkedni közelről ami szerencsétlen anyukánkkal, illetve az összes korabeli nő szívesen cserélne vele. Tehát túl nagy a sírás, valójában meg nagyon nehezen tudom elhinni, hogy ez a csaj nem tud faszit szerezni magának, csak fiatalabbat, aki egy éjszaka háromszor is képes kielégíteni viagra nélkül. Vicces lenne, csak túl nagy a szakadék az a baj.

Cox egyébként nem rossz a szerepben. Amit ki tud hozni magából azt megtette. A mellékszereplők sem rosszak, Busy Phillips jó arc, mint egyik barátnő, Dan Byrd meg nagyon jól hozza a kiakadt gyereket, aki azon kapjon anyját, hogy a teraszon cumizza a fiatal barátját. A volt férj kicsit tapló, de pont ezért jó karakter. Ami kicsit lelomboz, a hiteltelenség mellett, az a szembe szomszéd, szintén egyedülálló, faszi, akit egy az egybe azért raktak be a sorozatba, mert már most tudjuk, hogy ezek ketten valamikor kamatyolni fognak. Illetve meg kell még említenem a szomszéd legjobb barátnőt, Christa Miller-t, és annak férjét Ian Gomez-t, akik szállítottak pár kellemes poént.

A folytatásra maradok azért, pontok tekintetében 5/10. Csúnyítani kéne kicsit ezen a Cougar-on, meg elhitetni az emberrel, hogy esetlen, nehezen felszedhető anyuka, és lehet jobban jönnének a poénok is. A sztori szempontjából meg remélem nem arról fog szólni mindegyik rész, hogy elmennek bulizni, és valami fiatal srác kiköt az ágyában, bízom az állandóságban valahol. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr653141504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása