2009.10.12. 16:49 teddike

Three Rivers - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 three rivers

A CBS volt az a szerencsés csatorna, amely a második legkönnyebben eldönthető kaszát szállította idén (az első a Forgotten - ABC párosa). Tényleg nagyon sokat ihattak a pilot előtt azok, akik ezt engedélyezték. Jah, nem is ezt a részt látták, hanem a tényleges pilotot? Sz*r nekik tényleg, meg igazából nekünk is. De mondom miről van szó. Eredetileg az első rész, a korábbi tervekben még második vagy harmadik volt. A csatorna az eredeti pilotot nem tartotta túl jónak arra, hogy bemutassa a karaktereket, és helyette ezt rakták elénk. Kérdezem én teljesen jogosan, ha ez ennyire sz*r rész volt, akkor vajon a későbbre halasztott milyen lehet?

Elnézést egyébként, ha valakinek bántja a szemét vagy fülét a sok káromkodás, de k*rvára nem értem, hogy tudja a csatorna ezt egyáltalán komolyan gondolni. Egy éve hozták a Mentalistát, megmaradt a második évadra, imádták sokan. Idén jött az NCIS: LA, na meg a The Good Wife, és erre betolnak egy orvosos sorozatot vasárnap estére, ráadásul a feleségek ellen. Most komolyan, kedves vezetőség, ott fent a CBS-nél, mennyit szívtak, vagy sok volt a gomba?

three rivers season 1

Orvosos sorozat, abból is egy elég speciális. Nem lehet csak úgy átlagos orvosokat kiengedni a világba, mert az már nem új. Helyette jönnek azok, akik átültetik a szerveket. Mi meg tárt karokkal várjuk őket, hogy gyertek, mert ilyen dráma kell nekünk. Ez olyan volt, mintha a Knight Rider high-tech kütyüit meg a Grey's Anatomy legnyálasabb részét összerakták volna. A jobb érhetőség kedvéért: kapunk egy kórházat, ahova azért járnak az emberek, vagy hozzák őket, mert valamilyen átültetésre várnak, szív/máj meg sok minden más. Kapunk egy specialistát, egy teljesen fiatal srácot, aki az ország legjobbja. Nyilván, átlagosan jó dokit már nem tudunk szeretni. Hozzá kapunk egy átlagos főnököt, aki a My Own Worst Enemy-be volt még egy éve. Meg átlagosnak mondható orvosokat. Ami meg jó lenne, azok a betegek, de sajnos klisés, ezerszer lejátszott jelenetek látunk.

Valakinek kell valami szerv, lejelentik, hogy van, lehet menni érte. Mire odaérnek megjelenik a család, aki meg szeretne elbúcsúzni a halottól, és nem engedik, hogy felvágják. Közben meg várják a k*rva máját, hogy valakinek jobb élete legyen tőle. Sokat sírunk, közösen az elhunyt családjával, majd jön a beleegyezés, lehet vágni, operálni, mindenki boldog. Amúgy több eset is keresztezte itt egymást, tehát ha jól megcsinálták volna, akkor lehetett volna izgulni valakiért, de sajnos számomra senki sem lett megszerethető. A színészek, a karakterek egytől egyig a klisé nagykönyvéből lettek kiírva, mint a legtöbb drámai pillanat is. Részemről 3/10, vagy még annyi sem. Tipikusan az az eset van most, hogy örülnöm kell! Még egy sorozatot tudtam elkaszálni, és teljesen nyugodt szívvel tehetem ezt, hiszen ekkora sz*rt nagyon kevés embernek szabad lenyomni a torkán. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr363141576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása