2009.11.20. 00:28 teddike

Mit hozhat a New Moon?

Címkék: film 2009 twilight new moon

Gondolom nem sokakat érdekel, én azért kíváncsi vagyok a hétvégi bevételi adatokra. A Twilight óta azért rengeteg követője lett a történetnek, így elvileg magasabb bevételi eredmények várhatóak, pedig az első rész sem volt piskóta, de meglátjuk. Az éjszakai vetítések már elkezdődtek, így gondolom az igazi fanatikusok most éppen nézik már valamelyik moziba kedvenceiket.

twilight new moon

Nézzünk csak vissza kicsit, és összesítsük az eddigi tudásunkat az első filmről: 191 millió dollár körül hozott mind az amerikai, mind a nemzetközi piacon, így összesen, közel 400 millió dollárt kaszált a Twilight. Kezdésnek 69 millióval nyitott, és akkor még "csak" 3469 moziban mutatták be. Beszéljünk egy kicsit a dvd-ről is, amiből több mint 9 millió példányt adtak el, csak Amerikában. Összesen, a dvd eladásokból befutott még 167 millió. A kritikusok összesített véleménye alapján, 49%-on áll a film, de szerintem ez már aztán végképp senkit nem érdekel. Illetve még annyi, hogy az egészet 37 millióból rakták össze.

Ezekhez képest a második rész költségvetését minimum megduplázták. Pontos adatom még nincs, de szerintem ahogy befutnak az első számok a bevételekről, erre is fény derül már. Illetve ezt több mint 4000 moziban fogják bemutatni.

Amit ebből ki akartam hozni, hogy lehet szeretni/imádni ezt a világot, és természetesen gyűlölni is, de egy dologban biztosak lehetünk, jelenleg hatalmas üzlet, amit addig fognak fejni, amíg csak lehet. Két filmet még biztos kapni fogunk, és vajon hol a vége a vámpíros történeteknek? Illetve még egy kérdés, és ezzel be is fejezem, ha már leírtam az eddigi bevételi adatokat, szerintetek mennyit fog hozni az első hétvégén? Én mondok egy 80 milliót, ami lehet hülyeség, meglátjuk.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr623141727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tetkogirl 2009.11.22. 11:45:22

$72,7 millió lett a bevétel első napján^^

Ismeretlen_37501 2009.11.22. 12:24:56

Én meg írtam itt ilyen szerény 80 milliót egész hétvégére. Picit gondoltam csak rosszul. tetkogirl: köszi a véleményt a filmről!!
süti beállítások módosítása