2010.09.09. 13:52 teddike

Lesz The Dark Tower film

Címkék: sorozat film stephen king 2012 the dark tower

stephen kingAz embereket nagyon könnyen tudjuk csoportokba rendezni, ennek megfelelően könnyen tudunk ellenpólusokat kiépíteni. Valahogy így tudom elképzelni a The Dark Tower mítoszt is. Vannak olyan emberek, akik hallottak Stephen King-ről, és vannak olyanok akik már olvasták is nem egy könyvét. Vannak olyanok, akik már hallottak A setét toronyról, és vannak olyanok, akik már mind a hét könyvet olvasták. Én ezekben a csoportokban eléggé a sor végén kullogok, minden szempontból, csak a "hallottam róla" részt tudom erősíteni, azzal a kis aprósággal megspékelve, hogy elég sokat olvastam már a könyvekről, plusz a rajongókhoz hasonlóan én is nagyon örültem annak a bejelentésnek, amit a napokban tettek az NBC és az NBC Universal fejesei.

A nálunk Bihari György fordításában megjelenő könyvek, először 1983-ban lepték el a polcokat. Ekkor ismerhették meg a szerencsések Roland történetét, ekkor vette kezdetét egy hatalmas utazás, ami 2004-ben fejeződött be. A Setét Torony első része A harcos (The Gunslinger) címet viselte, míg az utolsó A setét torony (The Dark Tower) alcímet kapta. A hatalmas sikerre való tekintettel, a találgatások már jóval korábban elkezdődtek, és nem egyszer merült fel annak lehetősége, hogy filmet csinálnak majd a könyvekből.

the dark tower the dark tower the dark tower the dark tower

A hatalmas hír ebben az, hogy az elején említett NBC Universal fejesei tegnap bejelentették, megszerezték a filmesítési jogokat. Rögtön három filmről beszélnek, melyek megjelenése közé sorozatot terveznek. Elképzelésük szerint 2012-ben kerülne a mozikba az első film. Melyet egy sorozat követne, ez kötné össze az eseményeket a második filmmel. Az első filmet, és a sorozat első évadát Ron Howard fogja rendezni. Akiva Goldsman fogja írni a forgatókönyvet, illetve Howard és Brian Grazer mellett, producerként is részt fog venni a vállalkozásban. A hír tőlük függetlenül, nem lenne teljes Stephen King kommentárja nélkül, aki szintén örül a dolognak, és az NBC hozzáállása is szimpatikus számára - miért ne lenne az, ha értékesítették a jogokat:

"I've been waiting for the right team to bring the characters and stories in these books to film and TV viewers around the world," said Stephen King. "Ron, Akiva, Brian along with Universal and NBC have a deep interest and passion for the The Dark Tower series and I know that will translate into an intriguing series of films and TV shows that respect the origins and the characters in The Dark Tower that fans have come to love."

the dark tower the dark tower the dark tower

És ha már az elején arról beszéltünk, hogy könnyen tudunk csoportokba rendezni dolgokat, akkor ezt a történetet már nem tudjuk ilyen könnyen beskatulyázni, szerintem a rajongók meg is ütnének bárkit, ha ez megtörténne. A sci-fi, fantasy, kaland, horror elemeket is magába foglaló történet remélhetőleg jó kezekbe került, és mindenki megkapja majd azt belőle, amit a legjobban szeretett a könyvekben. Számomra pedig ezzel egy újabb fontos tényező született, hogy végre rávegyem magam a könyvek elolvasására. A bejegyzést pedig Ron Howard szavaival zárjuk:

"We are excited to have found partners at Universal who understand and embrace our approach to King's remarkable epic," said Howard. "By using both the scope and scale of theatrical filmmaking and the intimacy of television we hope to more comprehensively do justice to the characters, themes and amazing sequences King has given us in The Dark Tower novels. It might be the challenge of a lifetime but clearly a thrilling one to take on and explore."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr183142693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2010.09.10. 16:29:51

A nap híre! Még akkor is, ha azt látom, hogy tegnap került fel. Pár éve ismerkedtem meg a könyvekkel, mindent nem olvastam még, de akkor előnyben vagyok, mert legalább elkezdtem. 2012? Nem most lesz, de legalább elkezdődnek a munkálatok. Kíváncsi vagyok nagyon a szereplőkre.
süti beállítások módosítása