2011.02.12. 17:47 teddike

The Chicago Code - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat ride along 2010 2011 the chicago code

Sokat kellett várnunk arra, hogy ismét egy minőségi pilot kerüljön elénk. Pedig az upfronts alatt már az egyik legjobban várt újonc sorozat volt, plusz a FOX felhozatalából talán ez tetszett a legjobban. Tavaly májusban még Ride Along néven futott, illetve lett ismert, aztán szépen megfeledkeztünk róla, de a midseason alatt már szerencsére bemutatkozott. A helyszín Chicago, a középpontban a zsaruk, a rendező pedig Shawn Ryan, akinek a The Shield is köszönhető.

the chicago code

Az első részből egyértelműen az jött le, és ennek borzasztóan örülök, hogy nem az "egy rész egy eset" elvet fogják követni. Bár van nyomozás, és a konkrét ügy megoldódik, folyamatosan van egy szál, ami részről részre majd szépen kinövi magát. A pilot-ban megismerkedtünk a rendőrök vezetőjével, aki mindenki felett áll, de mivel ő az első nő ezen a poszton elég sok gondja van a politikai vonal kezelésével. Illetve volt társával ismerkedünk még meg, aki nyomozóként végzi munkáját, és aki a tipikus kemény csávó, aki nem nagyon viseli a társait, ráadásul éppen nősülni akar, viszont volt feleségével kefél még mindig.

Bár sok a hasonlóság, és több ismerős, más sorozatban látott elemmel is találkozunk, ez nem egy Southland, vagy egy Detroit 1-8-7. Oké, vannak itt is újoncok, nagyjából hasonló helyzetben, és az alap dolgok is több helyen stimmelnek, valahogy még sem tudom őket egy lapra tenni. Ez a sorozat sokkal erősebben, tisztábban kezeli a határokat, mint a másik kettő. Sokkal egyértelműbbek a szerepek, és a történetbe beépített visszatekintések is tökéletesen sültek el. A karaktereket úgy ismerjük meg, hogy szinte alig találkozunk velük, mégis már a harmadik jelenetben kötődünk hozzájuk.

the chicago code

A kellemes meglepetésként ható történet, a jól felépített karakterek mellé még a város használatát tudom dicsérni. Nagyon jó látni, hogy külső helyszíneken dolgoztak forgatás közben. A város zaja, a képek egyszerűen tökéletesek, és nagyon jól illenek a sorozatba. Ilyen szempontból is le a kalappal Shawn Ryan előtt. Pontok tekintetében 8/10, és jöhet a folytatás!

Érdemes egyébként elgondolkodni azon, hogy az évad második legjobb pilotja is a FOX-nak köszönhető. Igaz a Lone Star két rész után le is került a képernyőről, a Chicago Code-nak több esélye van a túlélésre. És most csak arról beszélünk, hogy a leforgatott illetve első évadra berendelt részek lemenjenek. A FOX szempontjából, kiemelt helyre, a House után került a programba, és talán a legjobb nézettséget hozta, az ebben az időpontban bemutatott sorozatok közül (csak FOX, csak House után). Bár nem szeretnék nagyon álmodozni, de bízom abban, hogy az első részhez hasonló színvonallal és nézettséggel, esélyes a második évadra a sorozat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr373143140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesko 2011.02.13. 13:17:23

jót írtál erről a sorozatról..megpróbálom:) köszi!

Ismeretlen_37501 2011.02.13. 14:34:38

[mesko](#11173150) Örülök, hogy tetszett, jó szórakozást a sorozathoz.
süti beállítások módosítása