2011.10.02. 22:15 teddike

Pilot (2011/12): Homeland (Showtime)

Címkék: sorozat pilot showtime homeland 2011 2012

Premier: 2011 október 2

Az American Horror Story (F/X) után még egy kábelsorozat, ami nagyon sokak érdeklődését felkeltette. Köszönheti ezt a Showtime újonca a háttérben dolgozó csapat ismerősen csengő neveinek (Alex Gansa, Howard Gordon), a remek castingnak (Claire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin) és az előzetesek alapján már kellemesen titokzatosnak ható történetnek. Ha ezek közül egy tényező sem keltette fel az ember érdeklődését, akkor viszont még mindig ott van a tömeg pozitív visszhangja, amivel jelen esetben csak egyetérteni tudok. A sorozat első részének fogadtatása egyértelműen a pozitív irányba billen el és mint ilyen, nagy érdeklődésre tarthat számot. Az viszont biztos, és rögtön az elején érdemes leszögezni, ahogy több más sorozat esetében itt is előfordulhat, hogy az amit a pilotban magasztaltunk, rögtön a második részben széteshet, de bízzunk abban, hogy a Showtime jó iparos munkát végzett és legalább egy évadra kitart a kezdeti lendület.

Az alapsztori: egy bevetés során, napjainkban, találnak egy táborban egy amerikai katonát, aki 8 éve eltűnt és ebből kifolyólag halottnak is hitték. Előkerülésével az egész nemzet megmozdul, hősként fogadják és családja is örül a visszatérésnek. Természetesen időközben sokat változott a helyzet, anyuka nem várt éppen apucira és a gyerekeknek sem sok emlékük maradt. Valamint a háttérben egy CIA ügynök is kavarni kezd, mivel az eltűnt katona előkerülése mögött teljesen mást lát, korábbi munkája során, egy informátornak köszönhetően megtudta, hogy egy fogoly átállt a "másik" oldalra. Összeesküvés, családi dráma, nagyon erős és jól felépített karakterek, ráadásul rengeteg lehetőség a még kevésbé bemutatott mellékszereplőkben is. Röviden így lehetne összefoglalni azt amit az első részben láthattunk.

Egy borzasztóan nagy ígéret egyelőre a Homeland a történetével és a nagyon jó színészekkel valamint karakterekkel. A két főszereplő, és most főleg Claire Danes-re gondolok, nagyon erős, borzasztóan élvezetes előadással lep meg minket és nagyon sok köszönhető nekik abban, hogy egy ennyire feszült és az olykor lassúnak ható jelenetek ellenére is egy nagyon pörgős felvezetést kaptunk. Ráadásul a mellékszereplők és most kénytelen vagyok Morena Baccarint is ebbe a csoportba helyezni, remekül színesítik a történetet. Egy nagyon szépen elkezdett, főleg a karakterekre épülő sorozatot várok, amit természetesen hétről hétre kell(ene) követni.

Értékelés: Homeland - 8/10

Erős sztori, jó színészek, remekül megírt forgatókönyv és feszült, pörgős, nagyon jó zenével operáló első epizódot kaptunk, ami talán reménysugár lehet kicsit az idei évad újdonságait elnézve. De, le kell írnom azt is, hogy ugye, innen kurva szar lenne pofára esni? Bár a pontok is azt bizonyítják, hogy nagyon erősnek tartom a _pilot_ részt, a bizonytalansági faktor azért ott van bennem a folytatást illetően. Viszont bízok abban, hogy tudják ezek a srácok, hogy mit csinálnak és a folytatás is hasonlóan remek lesz, mint a kezdés. Az biztos, és ezt így a végére le kell még írni, egyelőre ebben a részben éreztem azt, hogy itt nincs felesleges jelenet, időhúzás, szinte minden a helyén volt, hasonló folytatásban reménykedek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr993273069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása