2011.12.22. 15:08 teddike

Homeland – Nem robbant, de ütött!

Címkék: sorozat showtime homeland 2011 2012

Nyáron, a pilot után már nagyon közel álltunk ahhoz, hogy kijelentsük, az egyik legjobb sorozat lehet idén a Homeland. Jöttek a részek, alakult a történet, előtérbe kerültek a karakterek és abban a pillanatban biztos lett, hogy ha minőségi szórakozásra vágyunk, heti rendszerességgel, a Homeland részeit kell nézni. A Showtime is örülhet a sikernek, hiszen a Dexter mellé egy nagyon jó szériát találtak. Bár utólag nagyon könnyű okoskodni, az újonc sikere kőbe volt vésve szerintetek? Elég ha így utólag a neveket felsorolom: Claire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin vagy Mandy Patinkin? Vagy azt kiemeljük, hogy kábeles sorozat lesz, egy nagyon jó témával, ami sokakat fog érdekelni?

Ezek azok a kérdések, amikre így utólag nehéz válaszolni, az viszont biztos, hogy az első rész után mindenkiben lappangó félelem nagyon gyorsan felszívódott és a Showtime kitermelte az évad legjobbját. Kellemes meglepetés a történet alakulása, a karakterek felépítése és fontossága, valamint a színészek zsenialítása is. Nem nagyon találnék olyan pontot, ahol fogni lehetne a Homeland sikerein, egészen addig, amíg el nem jutunk a finálé utolsó 30 percéhez. Próbálkoztam rengeteg nagyon jó hasonlatot kitermelni az elmúlt pár napban, és talán sikerült is a legszemléletesebbet felírni: a gondosan előkészített fegyver pont akkor sült be, amikor a nagyvadra kellett volna lőni. Nálam nem fog ez a finálé a legjobbak közé bevonulni, igazából emlékezetes sem lesz, attól függetlenül, hogy elismerem és csak dicsérni tudom a karakterek életének alakulását, a színészek játékát.

homeland.jpg

Bár gondolom nagyon sokan vagyunk így, de ha valakivel egy ágyba fekszünk, szeretnénk “elmenni” (elnézést), nos ez a bumm, ez a robbanás, itt teljesen elmaradt. Pedig, nem akarok arra gondolni, hogy ez Showtime és nem fogják a fő karaktereket kinyírni, nem akarok arra gondolni, hogy nem bátrak és nem akarnak bizonyos lépéseket meglépni, egyszerűen ki akarom kiáltani a világnak, hogy ott, abban a helyzetben az utolsó lépés hiányzott. Még akkor is, ha Damian Lewis játéka egyszerűen mesés volt, minden rezdülése mesterien volt felépítve, volt célja, végig is akarta csinálni, de az élet és az írók kibabráltak vele. Mielőtt még ezen a ponton elkezdtek kővel dobálni, értem és látom, hogy merre szeretnék vinni a történetet, alapvetően egyet is tudok érteni ezzel, viszont nem vagyok elégedett és ez most sokkal nagyobb annál, hogy a színészi játékkal megelégedjek, vagy azzal, hogy mennyire gyönyörűen volt felépítve az összes nap és sorolhatnám.

A Homeland teljes évadát nézve, biztosan a legjobbak között lesz. Mind a sorozatot, mind a színészeket rengeteg jelöléssel kellene elhalmozni, hiszen mindent megtettek azért, hogy ez egy nagyon olajozott gépezet legyen. Viszont, újra és újra meg kell jegyeznem, az írók nem voltak elég bátrak. Valamelyik nagy szereplőnek mennie kellett volna. Még akkor is, és kitartok emellett, ha a fantasztikusan jó közös jeleneteket hozó, Claire Danes vagy Damian Lewis meghal. A karakterek oltárán beáldozták vajon a történetet? Szerintem igen, még akkor is, ha javítottak azzal, hogy egy fontos szereplőt kinyírtak végül.

Értékelés: Finálé – 6/10; Teljes évad:8/10

Mit hozhat a folytatás? Igazából most jelen pillanatban nem érdekel és nem is nagyon akarok gondolkodni rajta, lepjenek meg. Az biztos, hogy nulláról tudnak kezdeni. Az egyetlen kapocs úgy látszik jelenleg, hogy egy időre feledésbe merül, minden más, ha fordítottan is, de jelen van a történetben, a karakterek helyzete változott, az alapok nem. Sebaj, a második évadban majd megkapjuk a teljes boldogságot, addig elégedjünk meg azzal, hogy ebben az évadban is van egy sorozat, ami bevonult a legjobbak közé. A többi, nos a többi most nem érdekes, nagyot ütött a Homeland viszont a háborút még nem nyerte meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr633486014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása