2010.05.14. 19:11 teddike

Blockbuster Box Office: Iron Man 2

Címkék: film box office 2010 iron man 2

A héten olvashattatok egy összefoglaló írást a korábbi hónapok bevételeiről, valamint egy ajánlót is, májusban nem egy nagy film fog a nézők előtt bemutatkozni. Az Iron Man 2 volt az első fecske, mint két évvel ezelőtt, és bár most a várakozások is nagyok voltak, nem szerepelt egyáltalán rosszul. Sőt, a bevételek mindenképpen magasabbak voltak, mint az első filmnél, ami akkor 98 millióval kezdett, most a második rész 128 milliót tett le az asztalra. Igaz, a becsült adatok még 133 millióval számoltak, de kicsit kevesebb lett a végösszeg. Azóta a hét minden napján magas bevételeket hoz, hétfőn 9 míg kedden 8 milliót produkált, szerdán pedig közel 7 milliónak örülhettek az alkotók. Bár nem kell senkinek sem fejben számolnia, de aki esetleg megtette, arra a végkövetkeztetésre juthatott, hogy alig egy hét alatt Tony Stark 153 millió dollárt gyűjtött össze. Nemzetközi szinten pedig már túl is lépték a 200 milliót.

iron man 2 box office

Most nem kezdem el sorolni, hogy milyen rekordokat döntött vagy nem döntött meg a film. Illetve azt sem, hogy ezekkel a számokkal milyen helyezésekre volt jó a film. Elégedjünk meg azzal, hogy remek kezdéssel és folytatással is, magasra tette a mércét a nyár többi filmje számára. Jelenleg mind a hazai, mind a nemzetközi piacon a negyedik helyen áll a film. Az Alice in Wonderland 331 millióval (nemzetközi szinten 960 millióval) áll az első helyen, míg a Clash of the Titans és a How to Train Your Dragon követi. Előbbi összesen 454 milliót szedett össze, míg utóbbi 410 millióval büszkélkedhet.

Ezekből az adatokból is látszik, hogy nemzetközi szinten az első helyet nagyon nehéz lesz megszerezni. Az első film, a hazai piacon az Alice közelében végzett, így az ottani 330 millió még meglehet, de a nemzetközi 630 millió bevehetetlen jelen pillanatban. Az első film összesen 585 milliót gyűjtött és 140 milliós költségek álltak a neve mellett. A második filmet már 200 millióból rakták össze.

Szerintetek hol a vége? Mire lesz képes a film a második hétvégén? Jön a Robin Hood, egy héttel később Shrek, aztán a Prince of Persia? Mennyivel fogja meghaladni az első fim bevételeit? Tippjeiket kérem tegyék meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr173142296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása