2013.05.26. 23:37 teddike

Upfronts 2013: CBS

Címkék: sorozat cbs upfronts cbs upfronts 2013

Korábban: ABC (ABC újoncai) - CBS - 2012, CBS - 2011

Az ABC után, linkek pár kattintással elérhetővé teszik az idei és korábbi évadokat, jöjjön a CBS, ahol ahogy egy éve is, voltak nagy kaszák és meglepetések programming szempontból. De mielőtt címekkel kezdenénk el foglalkozni, évek óta jó érzéssel tölt el mindenkit, hogy beszólhat a nyugdíjas csatornára, de idén is sikerült bizonyítani a programming felelősnek, még ha a FOX gyengülése miatt is, de nagyon jó döntéseket hoztak. Az évad legjobban nézett csatornája lett, nem csak össznézettségben, de a kereskedelmileg fontosnak számító 18 és 49 közötti korosztályban is. Az persze más kérdés, hogy ezt a kört jó lenne tágítani kicsit, de legyen ez a Nielsen problémája.

A legnézettebb csatornának idén is az lehetett a legnagyobb kérdése, hogy ha berendel egy újonc sorozatot, akkor azt minek a helyére teszi? A siker szinte minden nap adott, mondom ezt annak ellenére, hogy az egy éve berendelt újoncok, egy kivételével, mentek is a süllyesztőbe. A siker tehát a régi, jól megismert címekben keresendő. NCIS, The Big Bang Theory, hogy csak kettőt említsek, a legnézettebb sorozatokra. Tovább folytatva, konkrét címekkel, az idei év nagy távozója, a CSI New York, 9 évad után válunk meg a csapattól, de gondolom ez nagyon nem lepett meg senkit. Egy éve elindult a CSI Miami-val a sor, és a Las Vegas sincs biztonságban, de egy évet még nyert az "eredeti". A Criminal Minds esetében csak az volt a kérdés, hogy sikerül az ABC Studios, CBS, színészek hármast egy asztalhoz ültetni és megegyezni mindenkivel. A 9. évad berendelése, valamint a színészekkel kötött két éves szerződés csak jót jelenthet a rajongóknak.

A meglévő, nagyon erős felhozatal mellé keresi a csatorna új szitkomokat. A How I Met Your Mother utolsó évadát kezdi, míg a Mike & Molly átment midseason sorozatnak. A Two And A Half Men pedig ismét időpontot váltott. A lényeg, amit szerettem volna kihangsúlyozni, nem meglepő, hogy 5 komédia kerül majd az asztalra jövőre és csak három dráma, a hétfőt és a csütörtököt is erősíteni szeretné a csatorna. Ha már egy éve nem ment a drámákkal, akkor négyet rendeltek, két szitkom ellenében, most fordult a kocka, ami a lentebb látható schedule-képen látható is lesz.

Hétfőre jön három újonc, két szitkom, és egy dráma - ez a változás pedig a Hawaii Five-0-nak nem tesz jót. A csere egyébként érthető, megy péntekre a temetőbe (?), hiszen rendre harmadik volt csak hétfőn a többi drámákkal szemben, ki kell próbálni egy újat, hátha sikerül legyőzni az NBC-t vagy az ABC-t. A másik nagy változás a keddet és csütörtököt érinti. Egyik nagy kedvencünk, a Person of Interest átjön az NCIS dupla után, keddre, míg csütörtökön négy szitkom vezeti majd fel az egyetlen újonc túlélőt, az Elementary-t. Örülünk Vincent!(?)

Újoncok (dráma, szitkom): Hostages, Intelligence, Reckless - We Are Men, Mom, The Millers, The Crazy Ones, Friends With Better Lives

Visszatérők: Blue Bloods, Criminal Minds, CSI, Elementary, The Good Wife, Hawaii Five-0, The Mentalist, NCIS, NCIS Los Angeles, Person of Interest, Unforgettable - 2 Broke Girls, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Mike & Molly, Two And A Half Men - 48 Hours, 60 Minutes, The Amazing Race, Survivor, Undercover Boss

Nem visszatérők:CSI NY, Golden Boy, Vegas, Made in Jersey - Partners - The Job

Az ABC kapcsán már említettem, hogy a klasszikus évadok nem lesznek már, a nyár is erős lesz network tartalmak tekintetében. Ebből a változtatásból, természetesen a CBS sem marad ki. Bár itt egyelőre nem nagyon tudunk Event-Series-ekről, a jövőt illetően, de az biztos, hogy az Under The Dome és az Unforgettable 2. évad most nyáron fog elindulni. A szeptembertől érvényes schedule:

cbs_schedule_2013.jpg

Az első nap, a midseason miatt lett beduplázva, két dráma fogja majd váltani egymást. A többi midseason sorozat pedig: Mike & Molly, Reckless, Friends With Better Lives

A CBS tehát, keresi az új szitkomokat, tesztelget pár régről ismert de talán kicsit háttérbe szorult címet és várja az újabb győzelmet dráma fonton. Az Elementary egynek jó lehet, de több van ebben a címben, a régiektől pedig szépen lassan szabadulni kell, nem lesz 20 évados NCIS vagy 15 évados Los Angeles. Habár...mindenesetre, a CBS is a maga lassabb tempójában elindult a nyár felé és digitális platformok tekintetében is erős változás állt be a csatorna felfogásában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr995319505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása