2013.05.27. 20:51 teddike

Upfronts 2013: Az CBS újoncai

Címkék: sorozat cbs upfronts intelligence hostages cbs upfronts 2013

Olvastátok a CBS összefoglalót? Abból már kiderülhetett, hogy négy szitkom indul el idén, egy drámával karöltve. Két dráma, egy szitkommal pedig jövőre mutatkozik csak be. Az idei indulók főleg a hétfő és a csütörtök estét fogják megváltoztatni a csatornánál. Ahogy a korábban linkelt bejegyzésben is említettem, a CBS elpakolta hétfő estéről a Hawaii Five-0-t, aminek főleg az lehetett az oka, hogy nem sikerült ebben az órában nyerniük a nézettséget, bepróbálnak egy új sorozatot és a nézők kezébe helyezik nem csak az újonc, de a Five-0 sorsát is. Ha mennek a sorozattal péntekre, akkor nincs baj, valamint, ha bejönnek az új hétfői sorozatok, akkor szintén pezsgőt bontanak majd. Az esetleges győzelmet egyébként a Hostages és az Intelligence kettőssel szeretné elvinni a csatorna, lentebb mindkettővel foglalkozunk egy kicsit bővebben.

A másik nagy változás a csütörtök estét érinti, amellett, hogy hétfőre jön két újonc szitkom, itt is találkozunk majd két teljesen új szériával. A négy szitkom tehát, We Are Men, Mom hétfőre, The Millers és a The Crazy Ones csütörtökre. A később becsatlakozó dráma, a Reckless egyelőre elég szürke ló a felhozatalban, nem sokat láthattunk még belőle. Annyit tudunk, hogy egy ügyvédes sorozat lesz. Mondjuk ennyi talán már elég is ahhoz, hogy ne nagyon várjam, de kevés információval a birtokunkban nem nagyon szabad ítélkezni. A Friends With Better Lives pedig szitkom fronton jár hasonló cipőben, nem sokat tudunk róla.

1. Hostages

Egy Event-Series rögtön az elején, hétfő estére, 13 héttel tervezve, Toni Collette és Dylan McDermott főszereplésével. A két színész mellett ráadásul nem kevés, ismert mellékszereplő is előkerül majd. Az előzetes alapján egyébként még érdekelne a folytatás, vagy az egész pilot, de rögtön ott vannak a kérdőjelek, amik miatt nem tudom elképzelni, hogy ezt a történetet 13 részen keresztül feszesen lehetne tartani. Ha már sztori, szóval Toni Collette egy elismert sebészt alakít majd, akinek meg kell operálnia az amerikai elnököt. Önmagában ez a tény sem egyszerű, viszont családját túszul ejtik, vezetőjük pedig azt követeli a sebésznőtől, hogy ölje meg az elnököt. A "nagyobb kép" persze nem lesz ennyire egyszerű, már az előzetesből kiderül, hogy ebben mindenki nyakig benne van. Teljesen összefüggő sztori, bár jó szereplőkkel, de ha rögtön az elején nem sikerül berántani az embereket, köszönhetnek el a hétfő esti sikertől.

01_cbs_drama_hostages.jpg

Író/Rendező/Producer: Alon Aranya, Omri Givon, Rotem Shamir

Szereplők: Toni Collette, Dylan McDermott, Tate Donovan, Quinn Shephard, Mateus Ward, Billy Brown, Sandrine Holt, Rhys Coiro, James Naughton

Studio: Warner

Premier: 2013 ősz (szeptember) - Hétfő, 10:00

Várakozási faktor: 5/10

Előzetes nélkül ne is menjünk tovább, ráadásul behind-the-scenes (BTS) videó, beszélnek kicsit a sorozatról, meg arról, hogy miért is lesz majd nekünk nagyon jó. Elhisszük nekik?

 

2. Intelligence

Lássuk csak, kikkel találkozhatunk ha ezt a sorozatot választjuk? Először is, itt van Josh Holloway, tudjátok az a faszi, aki miatt biztos nagyon sokan nézték annak idején azt a bizonyos szigetes sorozatot. Mellette itt van még Red, jobban mondva Piroska a Once Upon A Time című sorozatból, illetve egy régi ismerős, a CSI nyomozója is visszatér eredeti szakmájához. A középpontban Josh karaktere lesz, egy chippel a fejében, aminek a segítségével képes lesz "betörni" bárhova, valamint rengeteg információ lesz/van a fejében. Ingyen google-t mindenkinek, mondhatnánk. Szóval, nyomozós, hightech újonc midseasonra. Engem elsőre megvettek, meglátjuk mit hoz majd a pilot. Erős dráma a Person of Interest által kitaposott úton?

02_cbs_drama_intelligence.jpg

Író/Rendező/Producer: John Dixon, Michael Seitzman

Szereplők: Josh Holloway, Marg Helgenberger, Meghan Ory, Michael Rady, James Martinez, John Billingsley, P.J. Byrne

Studio: Disney/ABC Studios

Premier: 2014 midseason - Hétfő, 10:00

Várakozási faktor: 7/10

3. Reckless

A bevezetőben említettem, egyelőre sok mindent nem tudunk róla, még egy előzetest sem kaptunk, az viszont árulkodó, hogy ez az egyetlen sorozat amit a CBS csatornára a CBS Studios gyárt, természetesen a drámákra gondolok most. A premier valamikor 2014-ben, főleg valamelyik kieső, már korábban megismert sorozat helyén várhatjuk. A két korábbi újonc egyébként is egymást fogja váltani majd hétfő esténként, mondhatni tökéletes párosítás. A Reckless részemről, várakozási faktor tekintetében 1/10 - persze, ilyenkor szoktak jönni a nagy meglepetések, na majd meglátjuk.

4.- 8. Szitkomok

Már az ABC összefoglalóban kiderülhetett, hogy nem vagyok oda a szitkomokért, na nem azért, mert nem szeretném a 22 perces formátumot, vagy számítana az, hogy egy vagy többkamerás. Sokkal inkább az a baj, hogy az utóbbi években folytak a szitkomok és nagyon ritkán találkozhatott az ember minőségi darabbal. Vannak kivételek, ezt az ABC és a CBS is bizonyítja. Valamint, ez az a formátum ahol sokkal inkább kijön az, hogy kinek mi tetszik jobban. Pl. én nem tudtam egy Office, Two and a Half Men részt sem végignézni. A Mike & Molly és a 2 Broke Girls hamar kasza lett, a The Big Bang Theory viszont az egyik kedvencem, valamint előszeretettel nézem a New Girl új részeit, de a Go On is okozott kellemes meglepetést. Szóval, ezzel a hátszéllel érkeztem meg ahhoz a négy újonchoz, amelyek közül kettő elnyerte a tetszésemet, legalább annyira, hogy a pilotnak és még pár résznek esélyt adjak. Most egyébként kíváncsi lennék, hogy vajon kitaláljátok melyik kettőre gondolok?

Nézzük a felhozatalt: We Are Men, Mom, The Millers, The Crazy Ones + Friends With Better Lives (midseason)

Az a bizonyos kettő, a csütörtöki napot fogja erősíteni, The Big Bang Theory felvezetéssel érkezik a The Millers, majd a The Crazy Ones. Előbbi egyébként Margo Martindale és Will Arnett főszereplésével kerül a képernyő, Greg Garcia vezetésével, akink a Raising Hope és a My Name is Earl köszönhető. Oké, kicsit elkezdtem aggódni, a két Garcia sorozat közül, előbbit egy évad után kaszáltam, utóbbiból pedig szintén nem tudtam megnézni akár egy részt is. Vajon itt mennyi ideig fogom bírni? Na mindegy, hajrá Margo!

Emelhetünk kicsit a téten, hiszen ha azt mondom, hogy Robin Williams és Sarah Michelle Gellar, akkor szinte biztos tudtok arcot párosítani a nevekhez. Ehhez pedig, kicsit bennfentesebbek kedvéért, tegyük fel a táblára David E. Kelley nevét is, akinek elég sok jogi drámát köszönhetünk (Boston Legal, The Practice, Ally McBeal). Igaz itt most ez nem biztos, hogy annyira jól jön, az viszont igen, hogy a jó minőség mindenképp elvárt tőle. A The Crazy Ones csütörtök este fog futni, ráadásul pont a Grey's Anatomy ellen, és úgy egyébként, bár folyamatosan változó piacon, az egyik legerősebbnek hitt órában. Apja és lánya, reklámügynökség, na meg nem kevés kattantság, jöhet?

A végére egy kicsit arról, hogy az öt szitkom három studio gyereke: Mom - Warner - We Are Men, The Millers - CBS - Crazy Ones, Friends With Better Lives - FOX.

A kérdés adott, a felhozatal nem gyenge, vajon képes lesz a szitkomok közül valamelyiknek hosszabb időre a piacon maradni? Én most azt gondolom, az egyik biztosan visszatérő lesz, egy év múlva meglátjuk. A drámák közül az Intelligence lehet sikeres.

ABC és CBS után, folytatjuk...CW, FOX, NBC

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr155320995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása