2015.05.12. 22:30 teddike

Upfronts 2015: FOX

Címkék: fox upfronts 2015

Tegnap este FOX, perceken belül indul a Disney prezentáció. Szokásos módon, ahogy egy éve is, sikerült kicsit megcsúszni, de ez ne zavarjon meg semmit, jöjjön egy rövid összefoglaló a rókáról. De előtte nézzünk vissza kicsit a múltba. 2013-ban már arról írtam, hogy annak az évnek a legnagyobb vesztesei voltak, és ha megnézzük az akkor berendelt sorozatokat, egy van még most is képernyőn, illetve egyet csak idén mutatnak be. A 2014-es felhozatal már valamennyire jobban sikerült nekik, de ettől függetlenül két év alatt gyakorlatilag elköszönünk az X-Factor és az American Idol párostól.

Visszatekintő: Upfronts 2013, Upfronts 2013 újoncok, Upfronts 2014, Upfronts 2014 újoncok

Repüljünk tovább az időben, de most csak tegnap estig, amikor is a FOX megszokott arcai, egy kivételével, akinek nem írjuk le a nevét, lezajlott a megszokott prezentáció, ami idén is kicsit más volt mint eddig. A hangsúly a FOX csatornáról átkerült a FOX Networks-re és a teljes portfólióra. Szóval amíg ők voltak a legjobbak, nem volt szükség arra, hogy a saját magukon kívül bárki mást istenítsenek. Most viszont eljött az idő, amikor mindent be kellett vetni. Kezdjük a végén, bár megy az American Idol, jön az X-Files. David Duchovny és Gillian Anderson ismét közös sorozatban szerepelnek majd, azokon után, hogy idén egymást vezetik fel. Ami vicces volt egyébként, hogy feljöttek a pódiumra de a meglévő szerződéseik miatt semmit sem mondhattak, tipikusan kirakati bábu effektus. De a FOX mindent megtett tegnap este, hogy biztosítsa a sales csapatokat, befektetőket, hogy ők mindenben a legjobban. Nem is ért meglepetés, amikor az Empire család is megjelent és elénekeltek egy dalt. 

Trendek kapcsán, nem sok minden változott, hat drámát és három szitkomot hoznak jövőre és persze jönnek a visszatérő, ismert címek is. Ezek között a sokszor emlegetett Empire kell, hogy elvigye a csatornát a hátán. 18 résszel jön a második évad, kétszer kilenc rész megosztásban. Kicsit egyensúlyozni a nézettségi problémákat. A Gotham is visszatér a második évadra, de jönnek olyan veteránok is, mint pl. a Bones. 

Újoncok: Scream Queens, Minority Report, Rosewood, The Frankstein Code, The X-Files, Lucifer (drámák) The Grinder, Grandfathered, Guide to Surviving Life (szitkomok)

Visszatérők: Gotham, Empire, Bones, Sleepy Hollow (drámák) Brooklyn Nine-Nine, New Girl, The Last Man on Earth (szitkomok) Bob's Burger, The Simpsons, Family Guy (animációk) + American Idol, Masterchef Junior, Hell's Kitchen, World's Funniest

Nem visszatérők (elkaszálták): Glee, Backstrom, Red Band Society, The Following, Gracepoint, Gang Related, Hieroglyph (drámák) The Mindy Project, Mulaney, Weird Loners (szitkomok) + Utopia

Bár már nagyon régen bejelentették, de csak most fogják bemutatni, ilyen a Wayward Pines, illetve szintén régebben jelentették be, de csak a következő évadban fog jönni a Bordertown. 

A kaszák közül itt sem nagyon lepett meg semmi, bár a The Following nagy kedvenc volt, a második évaddal el kellett volna köszönnünk egymástól. A Red Band jól indult, éljen a #feelgood csomag, de nem működött. A többiekről inkább ne is beszéljünk, két szitkomról azt sem tudtam, hogy szitkomok. Na igen, nem ma kaszáltam el őket. De mielőtt belemerülnék a drámákba is, jöjjön az új schedule:

MONDAY
8-9 P.M. — Gotham
9-10 P.M. — MINORITY REPORT

TUESDAY
8-8:30 P.M. — GRANDFATHERED
8:30-9 P.M. — THE GRINDER
9-10. PM. — SCREAM QUEENS

WEDNESDAY
8-9 P.M. — ROSEWOOD
9-10 P.M. — Empire

THURSDAY
8-9 P.M. — Bones
9-10 P.M. — Sleepy Hollow

FRIDAY
8-9 P.M. — MasterChef Junior
9-10 P.M. — World’s Funniest

SATURDAY
7-10:30 P.M. — Fox Sports Saturday: Fox College Football

SUNDAY
7-7:30 P.M. — NFL on Fox
7:30-8 P.M. — The OT / Bob’s Burgers
8-8:30 P.M. — The Simpsons
8:30-9 P.M. — Brooklyn Nine-Nine
9-9:30 P.M. — Family Guy
9:30-10 P.M. — The Last Man on Earth

Ahogy láthatjátok három dráma és két szitkom indul idén. A kedd teljesen újonc nap, hétfőn jön a MINORITY REPORT, szerdán, előzetesek alapján inkább hagyjuk is, a ROSEWOOD. A keddre visszatérve, jön Ryan Murphy újabb sorozata, elvileg tánc és zene nélkül. Örülünk Vincent! Midseason-ra maradt az X-FILES (január 24) és LUCIFER, ami nem mellesleg az egyik kedvencem lett ebből a listából. Legerősebb esteként én is maradnék a biztos döntés mellett, szerda hozza majd a kötelezőt, de mi a helyzet a többivel? Mármint a GOTHAM mire lesz képest majd a folytatásban? Vagy a BONES-ban van még egyáltalán bármennyi erő?

Kérdések, amiket majd jövőre megválaszolunk. Addig is, jó szórakozást az újoncokhoz. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr607454916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása